Főoldal » Szexuális zavarok szexuál-terápiája ** » Ritkább szexuális zavarok » Aszexuális és szex fóbiás személyek terápiája. Aszexualitás és szexuális averzió

Aszexualitás. Aszexuális személy és szexuális fóbia terápiája.


 

Aszexuális azaz [aszexuális] nő vagy férfi gyógyítható. A szexuális averzió  eredményesen kezelhető.  A szexuális averzió régebbi -mai napig is használt- elnevezése a szexuális fóbia.

 

 

 

A jellegzetes, a cikkemben használt, vagy ahhoz szorosan kapcsolódó fogalmakat előre említem:Szex averzió. Molnár Tamás szexuálpszichológus szexológus [aszexuális], [aszexualitás], aszexuális férfi, [aszexuális nő], szex undor, szexuális undor, szexuális averzió, szex averzió, szex fóbia, szexuális fóbia, félelem szex, félelem szextől, félelem a szextől, szex félelem, szexuális félelem, szextől félelem, szexuális félelem, szex félelem, félek a szextől, szextől félek, undor szextől, undor spermától, undor ondótól.

 

 

[Aszexualitás]. [Aszexuális] valaki, ha a szex vágy hiányzik az életéből, és nem is kívánja. Az aszexuális nőknél, aszexuális férfiaknál jelentéktelen, vagy semmi szerepe nincs a szexnek. Aszexualitás-nál hiányzik a szexuális vágy, a motiváció a szexuális izgalomra és kielégülésre.

 

Szerintem a legtöbb esetben nem  biológiai okok állnak a szex vágyhiány, az aszexuális érzés és a szexuális fóbia, szexuális averzió hátterében. Meg kellene kérdeznie önmagától, mire vágyik, közelítve, leszűkítve a testi intimitásra. Vagy nem képes elmondani párjának, hogy milyen érintésekre vágyik? Egy szexuális averzió tünettel rendelkező személynél, lehet, hogy kimondatlan, lappangó feszültségek vannak a  párkapcsolatában.  Lehet hogy volt pár kudarca  az ágyban  és fél, hogy újra megismétlődik. Inkább kerüli a szexet. Sőt szexuális fóbiát, szexuális averziót él meg.


Van magoldás a szexuális fóbiára és az aszexualitásra! Feltárásra kerülnek az okok, majd ezeket feldolgozzuk. Ezáltal a szexhez való viszonyulás, vagy attitűd változni fog. Előbb-utóbb ez a változás a viselkedésben, és a szexuális motivációkban is jelentkezni fog.

 

 

Molnár Tamás szexuálpszichológus - Logó        SZEXA®