Főoldal » Szexuális zavarok szexuál-terápiája ** » Csikló orgazmus. A csiklóorgazmus elérése, a klitoráis orgazmus könnyű kiváltása

A csikló orgazmus. Csiklós orgazmus, vagy klitorális orgazmus elégtelensége esetén segítségre szorulhat

A csikló orgazmus. Minden, a csikló orgazmus átéléséhez, a csikló orgazmus eléréséhez. A csiklói orgazms anatómiai okok miatt könnyen elérhető. A csiklós orgazmus jellemzői.

 

 

2014. nov. 15. A csikló orgazmus, vagy csiklói orgazmus elérése ritkábban szokott gond lenni. A klitorisz orgazmus, vagy klitorális orgazmus aránylag könnyen elérhető. A klitorális orgazmusnak és a pénisz orgazmusnak közös eredete van.


A csikló orgazmus elégtelenség ritkább tünet. De ez is tanulható gyakorlatokkal és  az esetleges lelki gátak lebontásával.   

 

 

Csikló. A külső női nemi szervek.

A csikló elhelyezkedése. A külső női nemi szervek

 

A szexuális kielégülés körüli fogalmi káosznak a hátterében azok a kutatások állnak, mely szerint a hetvenes években még fiziológiailag, azaz fizikailag mérhető módon nem sikerült lényeges eltérést kimutatni  a között a két helyzet között, hogy ha egy nő úgy éri el a kielégülést, hogy csak kívülről a csiklóját ingerli (csikló orgazmus),  és aközött, hogy -a csikló tájékot teljesen kihagyva-, ha csak a hüvelyt éri ingerlés.

 

Csak csikló orgazmus van?

Ezek alapján az ortodox szexológusok egy része azt állítja, hogy csak egyféle női orgazmus van, a csikló orgazmus. Tehát szerintük a klitorális orgazmus, vagyis a csiklóingerléses orgazmus a kizárólagos orgazmusforrás a nőknél. Gyakran a szakemberek is kizárják a csak hüvelyingerléses, közösülés közbeni orgazmus elérhetőségét. Lebeszélik a klenseket, hogy ezért erőfeszítést tegyenek még akkor is, ha erre vágynak. 

 

 

Csikló orgazmus jelentése. Miért lett a klitorisz orgazmusból, "csiklós", "csiklandós" , azaz csiklói orgazmus?


 

Később bővebben kifejtem, vagy személyesen megbeszéljük:

 

A csikló elhelyezkedése. A csikló ábrája.

A csikló orgazmus elérése. A csiklói orgazmus kiváltása.

A csikló orgazmus problémaköre. Miért vitatkozunk a csiklói orgazmusról? Miért? Van más orgazmus is, mint a csikló által kiváltott orgazmus?

A csikló anatómiai kapcsolata a hüvellyel és a g ponttal.

A csikló orgazmus élménye, érzete, megkülönböztethető a hüvelyingerléses, vagy közösülés közbeni orgazmustól?

A csiklóorgazmus sem "velünk született" ?

A csiklói kielégülés sokak szerint miért alacsonyabb rendű, mint a hüvelyi orgazmus?

Ez csikló orgazmus volt az álmomban? Hogyan lehetséges?

 

Ha a csikló orgazmus elérésével gondja van, vagy ellenérzése van a csikló-simogatás, vagy nyalás miatt, forduljon hozzám bizalommal. A csikló orgazmussal kapcsolatos gondok aránylag könnyen  orvosolhatóak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Molnár Tamás szexuálpszichológus - Logó         SZEXA®