Főoldal » Szexuális zavarok szexuál-terápiája ** » A leggyakoribb szexzavarok gyógyítása ** » Frigid nő gyógyítása. Frigiditás, frigid jelentése

A frigiditás. Frigid nő hatékonyan gyógyítható. Ki, mit ért azon, hogy "frigid vagyok"? A "frigid" szó jelentése. Frigiditás és a frigiditás gyógyítása

 

Frigiditás és a frigidMolnár Tamás szexuálpszichológus szexológus nő fogalma. Frigiditás okai. Hogyan gyógyítható a frigid nő?

 

A "frigid" és "frigiditás" szavakat a szakmában, a tudományos életben nem használjuk. A köznyelvben még igen gyakran így nevezzük a szexuális hidegség tágabb értelmezéseként,hogy például frigid vagyok .?  "Frigid vagyok."  Ezért itt  a "frigid" és "frigiditás" szavakat idézőjel nélkül használom: Pl: Frigid vagyok, frigid, frigiditás vagy frigid nő.

Tehát :) ,  "Frigid vagyok? Nem élvezem a szexet." -  Miről is lehet szó?

 

A frigiditás fogalma

A frigiditás, a szexuális válaszkészség hiányát jelenti. Megfelelő szexuális ingerekre sem jön kellő képpen  izgalomba.  Ekkor frigid (hideg) egy nő,  azaz ekkor monhatná, hogy " frigid    vagyok ".  Szexuális inger hatására nincs szexuális izgalom, vagy elégtelen a szexuális izgalomba kerülés.


Mikor nem frigid egy nő? Frigid vagyok, vagy csak orgazmus probléma gyötör?

A frigid szó hideget, érzéketlent jelent. Nem frigid a nő, ha szexuálisan képMolnár Tamás szexuálpszichológus szexológuses felizgulni, ha bármilyen módon is, de eljut az orgazmusig. A frigid nő fogalmát a köznapokban nagyon sokféle képpen értelmezik. Köznapilag a frigid szót ráteszik egy nőre akkor is, ha kívánja a szexet, a párját, az orgazmust, csak bizonyos helyzetekben nem jön be. Gondoljunk bele: A frigid szó hideget jelent, ami a szexualitást tekintve, azt jelenti, hogy érzéketlen, "frigider:-)", nem reagál a szexuális ingerekre. A klinikai tapasztalatomban 4 ilyen hölgy volt, aki vágyott, szeretett, de teljesen idegenkedett a szextől és ha mégis belevonódott egy szex helyzetbe, frigid maradt, és nem reagált, vagy mindig  megjátszotta a párkapcsolata érdekében, hogy ő nem frigid. Mondható hogy nincs szigorú értelembe vett frigid nő? Nem tudom, de a jegyzőkönyvezett 4 esetemből kettőnél biológiai sérülések derültek ki.

 

Frigidnek éreztem magamat. De Molnár Tamás szexuálpszichológus segítségével visszatért a női önbizalmam és most újra nőnek érzem magamat!A frigid nő nem reagál. Frigid vagyok?

 

A frigiditás lehetséges okai. Mitől lehet frigid?

Például a túl szigorú, tiltó, a szexualitást leértékelő neveltetés, rossz gyerekkori élmények vezethetnek frigiditáshoz. Traumák, párkapcsolati és szexuális kudarc is vezethet oda, hogy egy nő frigid legyen. Ha tabu a szex és nőiesség elfojtására ösztönöz a környezet, ha nem mer felnőtt nővé válni valaki...stb

A frigiditás megelőzése

Bátorító, a nőiség felelősségteljes felvállalására ösztönző családi háttér. Őszinte, pozitív kommunikáció a szexről. Érezze egy lány, hogy a szex és annak élvezete természetes dolog. Egy lány szüleitől, barátaitól kapjon sok (de reális) pozitív visszajelzést, így kisebb a valószínűsége, hogy frigid lesz.


A frigiditás gyógyítása, szexuálterápiája. Frigid nő szexuálterápiával gyógyítható

Fel kell tárni először a frigiditás eredetét, okait. Frigid nőnél fel kell dolgozni a gyerekkort, a szülői mintákat és hatásokat.  Sérülhet női önbizalma, ha nem dícsérik eleget, sőt inkább kritizálják, vagy esetleg másoktól kudarc éri. A frigid nőnél végig kell elemezni a pszichoszexuális fejlődést. Helyre kell állítani a nőiséghez, a szexualitáshoz a pozitív, elfogadó attitűdöt. A frigid nőnél megerősíteni az esetleges pozitív tapasztalatokat. Gyakorlatokat, házifeladatokat kell adni a frigid nőnek, hogy fejlődjön szexuális érzékenysége, reagálókészsége. Ne hárítsa a szexet. Ne vetítse előre, hogy úgy sem fog  vonzó lenni, úgy sem fogja - már megint  - élvezni az ágyban. Az esetleg szex izgalom beindulása, vagy esetleg egy orgazmus egy idő után már önmagában is megerősítő motivációk egyikévé válhat. Sokszor az öningerléssel való próbálkozás lehet ilyen "első élmény".  Egyénre szabottan kell  folytatni a frigid nő szexuálterápiáját.

 

 

 

 

      SZEXA®