Szexfüggőség és pornófüggőség. "Szexfüggő vagyok." Szexfüggő, pornófüggő ember kezelése. Pornó függés, netszex függés, önkielégítés függés, maszturbálás függés és egyéb szex-addikciók gyógyítása

A szex függőség, a pornó függőség (pornó függés), netszex függőség kezelése. A pornó függés, a szex függés gyógyítható. Szexfüggő, vagy pornó függő férfi terápiája

Rendelkezem addiktológus klinikai szakpszichológus diplomával, illetve posztgraduális addiktológus végzettségű vagyok.


  Csábítás. Molnár Tamás szexuálpszichológus szexológus

Pornófüggés? Szexfüggés? A sok pornó nézés már zavarja? A pornófüggőség gyógyítható! Cybersex függő? Esetleg önkielégítés függő (maszturbáció függő)? Gondja a szex függőség, a pornófüggőség (sok pornó), vagy az önkielégítés függőség? A szex addikció minden típusa kezelhető lehet! A kényszeres jellegű, túl sok  pornó nézésből lehet akár pornó függőség is. A szexfüggő ember gyógyítható!

 

Mindenféle szexuális jellegű függőség kezelésével foglalkozom. Szexuálterápiával, pszichoterápiával, viselkedésterápiával kezelem.

A pornó nézés, a cybersex, az önkielégítés, gyakori szex.. stb akkor válik kórossá, ha megjelenik benne a kényszeresség vonása. A szex, a cybersex, a pornónézés nem egy könnyed, ellazító, spontán tevékenység lesz, hanem a páciens hétköznapi életvitelét befolyásoló, korlátozó dologgá válik. Gondolkodását, érzelmeit, napirendi beosztását túlzottan befolyásolja.

 

Ha a pornó nézés, a cybersex, stb. a körülmények miatt napokra lehetetlenné válik, megvonási tünetek jelentkezhetnek: Ingerlékenység, nyugtalanság, szorongás, alvászavar, esetleg izzadás, szívtünetek. Kezelni lehet kell és gyógyítani kell a szexuális függőségeket!

Az okok feltárása után, dinamikus és kognitív terápiás szakasz jön. Majd a nem kívánt viselkedési forma áttanulása. Kívánt viselkedési forma kialakítása, megerősítése.

Nem elég elvenni, megszüntetni, kioltani a tünetet,   hanem  adni is kell helyette! Pl. egy jól képzett szakember  szexuálterápiás segítségével.
(Ez nagyrészt a szex fetisizmusokra is vonatkozik.)Pornó függőség, pornófüggés

Szorosan kapcsolódó kifejezések: pornófüggés, (pornófüggőség), sok pornó nézés. Gyakori pornó, sűrű pornó nézés.


A cybersex függőség kiemelt figyelmet igényel.

 

Rozs Erika: Cybersex-, netszex függés


Úgy érzi, túl sok időt tölt internetes szexuális tevékenységgel? Esetleg adódtak már problémái a cybersex miatt? Gyanakszik arra, hogy partnere szájberszex-szel valakivel?                                                                                

Hogy mi is a cybeMolnár Tamás szexuálpszichológus - szexfüggésrsex?

A cybersex nem passzív autoerotikus tevékenység, ahol képeket vagy filmeket letöltve maszturbál a felhasználó, hanem egy interaktív szex kapcsolat valakivel, aki az interneten online. Lehet ismerős, ismeretlen, a lényeg, hogy ezzel az illetővel szexuális tartalmú szöveges üzeneteket vált. Ez lehet levél, vagy akár chat, de gyakori az is, hogy a cybersex partnerek skype-on vagy más videokonferenciás oldalakon megmutatják egymásnak nemi szervüket, sőt maszturbálnak is egymás előtt.  Bizonyos ingyenesen letölthető virtuális világokban már arra is lehetőség van, hogy a felhasználók avatar figurái egymással szeretkezzenek, olyan érzéseket okozva egymásnak, mintha a kapcsolatuk valós lenne. Ráadásul léteznek már olyan eszközök is, amelyek segítségével a szexuális izgalomba kerülés, fizikális izgatás és az orgazmus néhány klikkeléssel kiváltható...

Mire jó a cybersex?

A cybersex remek lehetőség azok számára, akik kénytelenek távol lenni egymástól. Egy hosszabb üzleti út, vagy egy nagyobb betegség ma már nem akadály a rendszeres szexuális életet igénylő párok számára, hiszen az internetes szex lehetőséget kínál a szexuális élet fenntartására ezekben a helyzetekben is.

A cybersex a kis közösségek tagjai számára is fontos lehet. Olyan elzárt településeken élve, ahol nehéz megfelelő szexuális partnert találni, a netsex áthidaló megoldás lehet.

A szexuális életüket próbálgató fiatalok számára is megoldás lehet a cybersex, hiszen a virtuális világok valamelyikében kipróbálhatják partnerük szexuális viselkedését, és eldönthetik, hogy számukra az megfelelő, vagy sem.

Mikor árt a cybersex?

A cybersex tevékenység általában titokban marad olyan helyzetekben ahol a felhasználóknak valós kapcsolataik is vannak. Ilyen esetekben a netsex a valós kapcsolat rovására mehet. A partnerek általában úgy gondolják, hogy a cybersex hűtlenség, megalázva és megszégyenítve érzik magukat emiatt. Előfordul, hogy a partner túl sok időt tölt a virtuális szex-szel, ezzel anyagi, munkahelyi, családi problémákba sodorva magát.

Ha úgy érzi, szeretné megtanulni a cybersex problémamentes használatát vagy szeretne megszabadulni szájber szex okozta problémáitól, keressen bátran:

 

Rozs Erika 

A szexuális függőségek kialakulásában szerepet játszhatnak:

 

Személyiségi hajlam

Bizonyos megváltoztatható személyiségvonások

Neveltetés

Önértékelési zavar, félelem a reális kapcsolatoktól

Bűntudat

Tabuk, alaptalan szorongások

Kulcsélmény, imprinting, rossz bevésődés

Az első szexuális élmények. Pontosabban, hogy ezek mihez kötődtek

Tapasztalat, gyakorlat

Rászokás, rossz "rátanulás"

Mintatanulás. Pl addiktív szexfüggőség, pornőfüggőség  vagy társfüggőség a családban, szorosabb környezetben.

 

A szexuálterápiás praxisom mellett  több éves addiktológus képzésen is részt vettem és egyetemi posztgraduális, klinikai addiktológus szakvizsgát is szereztem.

 

 

 

 

 

Molnár Tamás szexuálpszichológus        SZEXA®

 

 

A kiberszex témájára szűkítve, a cybersex problémakörében,   leginkább kolléganőm, Rozs Erika

járatos és tapasztalt.   Hívja őt bizalommal! :           20-432-32-02