Főoldal » Szexuális zavarok szexuál-terápiája ** » Csökkent szex vágy kezelése » Csökkent szexuális vágy és aktivitás terápiája.

Szex vágy hiánya. Szexuális vágy csökkenése. Féfi libidó- női libidó problémák. Kevés szex, ritka szex, vagy nincs szex vágy? Segítek megoldani

Szexuális vágy-hiány, nincs szex vágy, vagy alacsony a szexuális vágy.  Nem kívánja a szexet? Kevés a szex? Vagy ritka a szex?  "Nincs szex vágyam ~ nincs szexuális vágyam ~ kevés a szex" - ezeket sokszor hallom.

 

Akkor beszélhetüSzeretlek. Molnár Tamás szexuálpszichológus szexológusnk a szexuális vágy, vagy nemi vágy problémájáról, ha a szexuális vágy és/vagy aktivitás mértéke nemMolnár Tamás szexuálpszichológus. Nincs szex. megfelelő a partnerkapcsolatban. Pl nincs szex, vagy kevés a szex.  Női libidó hiánya, női vágy felkeltése hogyan lehetséges? Férfi libidó csökkenése is egyre gyakoribb. Hatékonyan segítek a következőknél: Szex vágy hiány, nemi vágy nélkül, alacsony szexuális vágy, szexuális vágyhiány, ha nem kívánja a szexet, libidó zavar, gátolt nemi vágy, csökkent vágy, ISD. Illetve, ha nincs szex, vagy kevés a szex gyakorisága ...stb.

Leginkább a "csökkent szexuális vágy" vagy gátolt szexuális vágy szindrómával találkozunk, aminek ISD a rövidített szakmai neve. Hétköznapokban a "szexéhség (szex éhség) elmúlása"  fogalom is használatban van.

 

A kapcsolatokban, vagy az idő múlásával csökkenhet a szexuális vágy. Szex vágy hiánya lépett fel? Nemi vágy hiánya a probléma? Párkapcsolat szex nélkül? Ha a szex vágy az egyik félnél lényegesen gyengébb, akkor ez a szexuális párkapcsolatban problémát okozhat. De az izgató szex újra elérhető! Aszexuális tünet, vágyhiány, aktivitáshiány hatékonyan kezelhető.
A szexuális késztetés hiányáról, libidó zavarról lehet ilyenkor szó. Nem kívánja a szexet? És ebbe belenyugszik?                                                             


Kevés a szex? Alacsony a szexuális vágy? Nincs szex ? Kevés a nemi vágy?

Nem kívánja a szexet ?   Legyen újra izgató a szex !

A legtöbb esetben nem  biológiai okok állnak a szex vágyhiány, a csökkent szexuális vágy és az alacsony szexgyakoriság hátterében. Lehet, hogy csak be kellene újítani. Megkérdezni a páromtól, mire vágyik, milyen jellegű pornóoldalakat kedvel. Vagy én nem vagyok képes elmondani neki, hogy én mire vágyok. Lehet, hogy kimondatlan, lappangó feszültségek vannak a  párkapcsolatomban.  Lehet hogy volt pár kudarcom  az ágyban  és félek, hogy újra megismétlődik. Inkább kerülöm a szexet. Vagy már 60 éves vagyok, és hát ebben a korban már mégsem való. Az is lehet, hogy életemben a fontossági sorrendben a szex hátrébb került. (munka, baba, valami tragédia…)


Erősebb szex vágyat és gyakoribb kielégítő szexuális életet kívánok Önöknek! Molnár Tamás szexuálpszichológus
Egy konkrét levélváltásból:

Kedves Molnár Tamás! Már két éve élek a mostani párommal, kipróbáltunk mindent a szex terén, de örülök annak, ha egyszer egy héten együtt vagyunk. Aszexuális lennék? A kapcsolatunk elején minden nap együtt voltunk, de a második évben rohamosan csökkent szexuális vágyunk. Nem élünk stresszes életet, nincsenek gyerekeink. Az előző kapcsolataim is valahogy a második évben kezdett "langyulni". Kérem segítsen mit lehet tenni szeretem a páromat, jó vele, de már nincs az az izgalom mint az elején. Várom válaszát.
 
Köszönöm: Gyöngyi

 


Gyöngyi problémája, akinek a nevét megváltoztattam, nagyon tipikus. Bizonyos mértékben tapasztalva a vágycsökkenést mondhatni törvényszerű. A friss kapcsolat friss ingereket jelent. Kezdetben ott van a megszerzés, azaz csábítás izgalma. Vagy ha tartósabb kapcsolat felé irányul a pár, a szerelem lángolása teszi a szexet különlegesen vonzóvá, ha lehet mindennapivá. Amíg az ember bizonytalan a kapcsolatában, fél, hogy még nem biztos a másik kötődésében, bizony gyakran nagyobb energiát áldoz a romantikus környezet, helyzetek megteremtésére és az erotikára, mely egyértelműen motivál a gyakoribb szexre. Gyakran még akkor is igaz ez az összefüggés, ha az orgazmus tapasztalatlanság, idő korlátok, szexgondok (pl korai magömlés) miatt elmarad. Kezdetben maga a szeretkezés fontosabb lehet az orgazmusnál.
Aztán múlnak a hónapok, évek. A partnerek kiismerik egymás mozdulatait, reakcióit, hangjukat, illatukat. Az újdonság varázsa alábbhagy. Van aki megszokásról, rutinról kezd beszélni szex kapcsán. Jöhetnek újabb csábító ingerek mások részéről. Viszont a kapcsolatot erősítik a múlt együttes élményei. Vagy a tisztelet, megbecsülés érzése. A felelősségérzet, aztán a féltés szintén a kapcsolat fennmaradása mellett szólnak. Nem beszélve arról, ha család is van, gyerekek is vannak. Nem szabad beletörődni!

 

Nem kívánom a páromat, pedig szeretem őt. Ezért ritka a szex.


Nincs szex vágyam. Kevés a szex. Mit lehet tenni, ha a szeretet megmaradt, de a szexuális vágy kihűlt? Nincs szexuális vágy. Megújítani a kapcsolatot. Miért ne lehetne a kezdeti hónapok romantikájából visszacsempészni valamit. Virággal, kedvenc ételükkel meglepni párunkat? Meggyújtani egy szál gyertyát, felbontani egy üveg jóminőségű bort?! Újítani kell a megszokásokon: Miért mindig este az ágyban? Lehet reggel vagy hétvégén nappal kezdeményezni. És mondjuk az ágy helyett a gyapjúszőnyegen vagy a konyhaasztalon... Be lehet tenni halk zenét. Ki lehet próbálni új pózokat: hátulról, ülve, vagy bárhhogy , ami nem szokványos. Miért ne lehetne betenni egy színvonalas pornókazettát? A film nézése átmehet előjátékba, szexbe. Van akinél beválik valamilyen segédeszköz: pl egy vibrátor. Erőltetni semmit nem szabad! Kitalálhattok szerepjátékokat. És ennek be is öltözhetnek mondjuk fehérnemű nélkül: Takarítónő, ápolónő-beteg. Postás-háziasszony...kifogyhatatlanok ezek a szereppárosítások. A környezetváltozás bizonyítottan jó hatással van a szexre. Mindenki nem költözhet el, de egy -két hetes utazások, hétvégék csodákat művelhetnek!

Kellemes szeretkezéseket kívánok!