Szex alvás közben. Szex szomnia, az alvás közbeni szex kezelése

Alvás közbeni szex

Szexszomnia, vagy szex alvás közben olyan alvászavar, melyben a férfi vagy a nő alszik, nem ébred fel, de alvás közben szeretkezni kezd a párjával. Azaz, szex alvás közben történik

 


A szex szomnia -ritkán- jól jöhet a pár szexuális életében. :-)   De általában a szexszomnia zavaró. Sokan az alvás zavarok közé sorolják. Ez nem szex álomban! Hanem alvás és szex együtt. Szex alvás közben.

Ha nem betegség, vagy külső tényezők állnak a szexszomnia hátterében, akkor a személyiségen, párkapcsolaton belüli lelki okokra kell gyanakodnunk a szex szomniánál.

Szerencsére a szexszomnia jelentős arányban gyógyítható szexuálterápia segítségével.

 

Alvás közbeni szex

A szex szomnia, vagy szexszomnia ritka betegség. A szex álomban teljesen természetes: Szexuális álmunk volt.

A szex szomnia az "alvajárás", azaz alvászavar egy speciális formája. Ekkor a beteg öntudatlan  állapotban, alvás köben szexel. Úgy is szokták (tévesen) megfogalmazni, hogy álmában szex tevékenységet végez az illető.

Álmukban a szex nem feltétlenül jelenik meg. A szex alvás közben, akár minden külső, fizikális inger nélkül is beindulhat. A szex alvás közben, olyan, mint az alvajárás. A párja nem is érti mi történik. Gyakran tudatos szex kezdeményezésre gondol.

Pedig az alvás közbeni szex szomniára a kliens legtöbbször nem is emlékezik.

De a pár ezt átéli. Gyakran nem is büszkeséggel említik a szexszomnia tünetét, hanem szégyellik.

Ezért orvos előtt is szégyellnek a szex szomniáról beszélni. Pedig az alvás közbeni szexszomnia gyógyítható tünet. Leginkább lelki oka lehet. Személyiségen belüli tudattalan érzelmek, indulatok... Vagy a párkapcsolatban elrejtett gondok.

Az biztos, hogy a férfi, vagy a nő, ezt akaratán kívül, tudattalanul végzi. Ezért szemrehányás nem illeti meg. Viszont érdemes megérteni, hogy milyen lelki tényezők vezethetnek a partnernél a szexszomnia tünetéhez.

A szexszomniának egyik igen gyakori típusa, az alvás közbeni maszturbáció. Az önkielégítés álomban. Természetesen vannak szex álmok tényleges, fizikai önkielégítés nélkül is.

A lelki tényezőkön kívül, ritkán a kialvatlanság, alkohol... stb is szerepet játszhat.

A szakirodalom leír olyan eseteket, ahol az antidepresszánsok segítettek.

 

 

 

 

Molnár Tamás szexuálterapeuta         SZEXA®