SZEXTESZT

Érdekes felismerésekhez juthat 2 perc alatt!

Szexuális életem kielégítő, kiegyensúlyozott.

  

 

Telefonálás előtt. Ha telefonon már időpontot egyeztettünk, a leírt feltételeket elfogadta.Ne féljen engem felhívni! Ne halogassa hetekig! Ne féljen attól, hogy intim dolgokról is beszélgetni fogunk! Meg fogja látni, hogy egy megértő, elfogadó ember fogadja majd. Segítek feloldódni, hiteles, megbízható emberként.  +36-30-5255-882         (vagy +36-70-2155-455)


MIÉRT ENGEM VÁLASSZON

  • Magas és kontrollált szakmai színvonal
  • Bejelentkezés, időpont egyeztetés: Bármikor hívhat, (hétvégén és ünnepnapokon is)   8.00 - 21.00 óra között: +36-30-5255-882.                  (vagy +36-70-2155-455)
  • Akár munkaidő utánra, vagy szombati napokra is kaphat időpontot 
  • Bizalmon alapuló négyszemközti (hatszemközti) beszélgetések. Hitelesség, referenciák.
  • Pontos időbeosztás, várakozás nélkül, időpont egyeztetés alapján
  • Egyénre szabott, személyes igényekhez alkalmazkodó kezelések
Főoldal » Szexuálterápiámról fő vonalakban » Terápia menete. Módszertan és koncepció.
Megosztás

Hogyan képzelje el a szexuálterápiát a gyakorlatban? Miről, hogyan beszélgetünk?

 

A szexuálterápia menete és a koncepció.

A szexuálterápiámban alkalmazott pszichoterápiás módszerek

 

 

 

A szexuálterápia menete
 Molnár Tamás szexuálpszichológus. Molnár Tamás szexológusAnamnézis
A személyes adatokat felírom. Családi, párkapcsolati státusz. A jelenlegi családjáról, a foglalkozása jellegéről, lakóhelyéről…stb kérdezem,   hogy élethelyzetét nagyjából átlássam.

Exploráció
Család, testvérek, szülők, esetleges gyerekekről kérdezek. A családot feltérképezem. Az explorációhoz tartozik egy rövid életút felvázolás, gyerekkor, iskolák, körülmények időrendben.

Diagnózis
Milyen a jelenlegi élethelyzete? Milyen tünetei, panaszai vannak? Mikortól, hogyanMolnár Tamás szexuálpszichológus. Molnár Tamás szexológus léptek fel a tünetek? Ezek alapján felállítunk egy hipotetikus, vagy végleges diagnózist.
Körülbelül ezzel zárul az első óra. 

Célok meghatározása
Mit szeretne elérni? Ehhez milyen lépcsőfokok, lépésenként részcélok vezethetnek? A fő cél eléréséhez  még milyen más cél elérése szükséges?

A stratégia kialakítása
Felvázolunk egy lehetséges utat a probléma megoldásához. Különböző lehetséges stratégiai koncepciómhoz mindig végiggondolom a személyre szabott rövid távú taktikát.
Közben folytatjuk az exploráció mélyítését.

Terápiás módszerekkel szexuálterápia
Az alábbiakban ismertetésre kerülő szexuálterápiás módszerekkel a terápiás folyamat beindul, és a kliens személyiségéhez és a tünet jellegéhez igazítva folyik tovább.
A terápiás módszereket, ezek alapján súlyozva, párhuzamosan alkalmazom.

StratégMolnár Tamás szexuálpszichológus. Molnár Tamás szexológusia pontosítása, a hatékonyabb terápiás módszerek preferálása
A terápia folyamán felszínre kerülhetnek olyan információk, vagy terápiás történések, élethelyzet változás,  mely miatt újragondolva a szexuálterápiát, a stratégián változtathatunk, vagy legalább is pontosítjuk.

Az eredményesség értékelése, a terápia lezárása
A tünet javulásával, majd megoldásával értékeljük a szexuálterápiát, de még inkább a kliens szempontjából a változásokat. A sikeres terápiát megerősítem  visszaesések ellen.

Esetleges klienskövetés, klienstámogatás a szexuálterápia lezárása után
Megbeszélhetjük, hogy – mondjuk – két hónap múlva újra felkeres, vagy igény szerint telefonon konzultálhatunk.  Ezzel újabb megerősítő, a gyógyulást stabilizáló impulzusokat adhatok.

 

 

 

 

 

Szexuálterápiás módszereim.    A négy lábon álló szexuálterápia


Molnár Tamás terápia
Analitikus, dinamikus módszerek
Milyen gyerekkori élmények, neveltetési módszerek alakították a kliens személyiségét? Ezek milyen dinamikát: érzelmeket, indulatokat, szorongásokat, személyiségvonásokat… stb befolyásolhattak? Esetleges nem tudatos összefüggések, gócok feltárása, feldolgozása. Feltárjuk a rejtett, elfojtott vágyakat, érzéseket, fantáziákat, szükségleteket.

Viselkedésterápiás módszerek, technikák
A szexuális funkciózavarok megoldásában sokat segítenek, a technikai házifeladatok, gyakorlatok, tréningek. Pl Kegel gyakorlatok, elszorításos technika, start-stop technika… stb.

Tünetértelmezés, tünetjelentés megértése, feldolgozása
A személyiséget és annak kulcspontjait ismerve, megpróbálunk rájönni, hogy miért pont Molnár Tamás szexuálpszichológus. Molnár Tamás szexológusezt a tünetet „választotta” a kliens szervezete. (Annak lelki-testi egysége)   Mi a tünet következménye? Tünet nélkül mivel kellene a kliensnek szembenéznie?

Tranzakció-analízis
Mivel a problémák, tünetek, szinte kizárólag párkapcsolati helyzetekben lépnek fel, ott okoznak igazán problémát, ezért a párkapcsolat jellemzőit is elemeznünk kell. Például a kommunikációt, a pszichológiai értelembe vett „játszmák” elemzése, kiküszöbölése.

 

 

  Molnár Tamás szexuálterapeuta         SZEXA®

 

 


Itt rendelek. Címem. Fotók >>

Cím, térkép a rendelőmhöz >>

Óradíjak, árak >>

Gyakori kérdések, fontos információk >>
Google+