Unalmas szex? Kihűlt, unalmas és ellaposodott szex kapcsolat? Egyhangú szex élet? Az unalmas szex fellendíthető!

(A bal oldali oszlop-sáv információi nem rám vonatkoznak.) 

 

Unalmas lett a szex? Tegyen ellene!

 

Rozs Erika szexuálpszichológus vagyok.  Segítek, ha unalmas a szex életük, vagy kihűlt a kapcsolat ("ellaposodott kapcsolat"), vagy kihűlt a szex. Akár online is dolgozhatunk.

Itt olvashat rólam>>.

Az online tanácsadás>  részleteit olvashatja, ha rákattint.

A  párkapcsolatokban  a szexuális élet egy idő után  megszokottá, ritkává válhat. Sokan azt gondolják, hogy az unalmas szex és a kihűlt vagy ellaposodott kapcsolat nem lendíthető fel újra. Ilyenkor felmerül a  kérdés:


Mit tehetünk az unalmas szex vagy az ellaposodott kapcsolat ellen?

Mit tehetek én, hogy a szexuális életünk megváltozzon, ne legyen ilyen unalmas a szex?

Hogyan lehet az unalmas szexuális életet javítani?

Az unalmas szex már a kihűlt kapcsolat jele?


Az unalmas szex elkerülésére a párok általában egy ideig variálják a pózokat. A szexuális élet javítása ettől egy darabig megoldható.  A helyszínek változatosabbá tétele  is jól hat a szexuális unalom ellen.

De mindezek mellett másra is szükség van, hogy a szexuális élet javuljon, hogy ne legyen unalmas a szex. A kapcsolat érzelmi, tartalmi megújítása, az intimitás elmélyítése is fontos, hiszen a rendszeres és változatos szex leginkább ezzel áll összefüggésben.

Ilyenkor a cél a szexuális élet javítása, az unalmas szex elkerülése, a kihűlt kapcsolat felmelegítése. Amikor már a hétköznapi trükkök sem segítenek, gyakran szakember segítségére van szükség, hogy a kihűlt kapcsolat felmelegedjen, hogy az unalmas szexuális élet a múltba vesszen.

Mik az unalmas szex jelei?

Mikor mondjuk, hogy ellaposodott, kihűlt a kapcsolat?

Unalmas szexről akkor beszélünk, ha a kapcsolatban legalább az egyik fél arra panaszkodik, hogy a mindig ugyanúgy történő szeretkezések már nem okoznak neki akkora örömöt, orgazmus élménye megkopott, előre tudja mi fog történni, hova nyúl a másik, és a szexuális együttlét mindig ugyanúgy, ugyanakkor, és ugyanott történik, ami számára unalmassá, kiszámíthatóvá teszi a szexet.

A kihűlt kapcsolat akkor jelenik meg, ha a partnerek legalább fél évig nem élnek egymással szexuális életet, pedig sem betegség, terhesség, vagy távolság nem akadályozza őket abban, hogy szexuálisan is együtt legyenek.

 

Miért fontos, hogy ne legyen unalmas a szex, hogy a szexuális élet változatos legyen?


Mert elősegíti a megértő és harmonikus viszony fenntartását a partnerek között. A szexuális unalom elkerülése biztosítja a kapcsolat tartósságát, és bármilyen hihetetlen, de hozzájárul ahhoz is, hogy sikeresebbek és boldogabbak legyünk az életben.  Akik nem engedik, hogy kihűljön a kapcsolatuk, hogy a szex unalmassá váljon, azok építik önbizalmukat, fejlesztik személyiségüket, hiszen a szexen keresztül önmagunkat  és a partnerünket is jobban megismerhetjük. A kihűlt kapcsolat egyik ellenszere, ha elkerüli, hogy a szex unalmassá váljon.

 

 

A szex javítása hogyan történik szexuális tanácsadás során?

Ha Ön is a szeretné elkerülni az unalmas szexet, először is fel kell tennie magában a következő kérdést. Milyen ki nem mondott, titkolt szexuális fantáziáim, vágyaim vannak?

Ezek tudatosítása és megvalósításának előkészítése segíthet az unalmas szex leküzdésében vagy a kihűlt kapcsolat felmelegítésében, ez az első lépése a szexuális élet javításának. Ezek után meg kell tudni, mire vágyik a partner, milyen fantáziái vannak neki. Fontos, hogy ő is érezze, hogy az unalmas szex leküzdése vagy a kihűlt kapcsolat felmelegítése a cél. Ki kell mondani, megbeszélni és elkezdeni megvalósítani mindazt, amiről eddig még csak beszélni sem mertek azért, hogy kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb viszonyban élhessenek a párkapcsolatban élők egymással. Ez az unalmas szex elkerülésének első lépése, és így tudjuk a kihűlt kapcsolatot is elkezdeni felmelegíteni, ez a szex javításának első állomása.

Ezek után segítek felszínre hozni az igazi vágyakat, együtt feltárunk új lehetőségeket, újabb ötleteket, bíztatásokat adok a szexuálpszichológiai tanácsadás folyamán. Feltárjuk a hiedelmeket, a szexuális önismeret lényeges területeit átbeszéljük. Segítek  gátak, szorongások, berögzült hiedelmek, félelmek feloldásában, hogy a tanácsadás végén az unalmas szex eltűnjön, hogy a kihűlt kapcsolat felmelegedjen, hogy a szexuális élet javuljon.

A tanácsadás díja 9900 Ft.

Hívjon vagy írjon bizalommal,  szakértelemmel segítek a szex javításában,  szexuális unalom leküzdésében, a kihűlt kapcsolat felmelegítésében!

Rozs Erika szexuálpszichológus

 

06-20-432-32-02        rozs.erika@upcmail.hu

 

 


 
 
Rozs Erika szexuálpszichológus. Online-Skype tanácsadás is lehet >>